Nieuws

Long/Post-COVID en craniosacraal therapie

Cranio is lichaamswerk, gericht op het zelfherstellend vermogen van de gehele mens.

Frusterend dat er niets  aan de buitenkant te zien is
Ze heeft geen puf. Kapot moe en dat terwijl ze zo jong is. Long-covid heeft ze. Sinds haar ziekzijn is ze fysiek en mentaal compleet uit evenwicht. Ze voelt zich gestrest, heeft hoofdpijn en buikklachten, haar hoofd maakt overuren. Het maakt haar bang en onzeker. En bij fysieke inspanning krijgt ze ook nog die benauwdheidsaanvallen. Het frustreert ook dat er niets aan haar te zien is. Ook de bedrijfsarts zegt dat ze gewoon maar de werktijden op moet rekken en als het niet gaat, ze maar moet stoppen. De energie die ze al heeft, gaat op aan werk.

Het voelt alsof mijn lijf gereset is
De eerste aanrakingen voelen of haar systeem gerustgesteld wordt. Ze zakt in haar lijf en naast de rust begint ook de energie weer te stromen. Bij haar borstgebied voelt ze de druk, het voelt als één groot blok stress. Met het loslaten kan de adem weer diep in haar lijf komen. Nieuwe verse zuurstof, energie die haar kan voeden. Schedeltechnieken zorgen nog voor ontspanning in haar hoofd en de rand van haar achterhoofd wordt zachter. Na afloop is haar eerste reactie: ‘Je hebt zelfs mijn brein stil gekregen. Het voelt alsof mijn lijf gereset is’. Ze is stil, kan geen woorden vinden. Een aantal dagen later schrijft ze dat het bizar is te merken hoe groot het verschil is voor én na haar bezoek.
Haar concentratie is veel beter. Ze voelt rust in haar hoofd en lijf, waardoor ze ook weer zichzelf in evenwicht voelt. Sinds maanden hoefde ze niet op de bank te liggen om uit te rusten en vielen haar ogen niet al om 19.00u dicht. Ze had zelfs nog energie over om met haar kinderen in de tuin te spelen.

1 op de 5 mensen lijkt Post-COVID klachten te ervaren 
1 op de 5 mensen die Corona hebben gehad, lijkt te maken te hebben met Post-COVID klachten ook wel PASC (Post-Acute Sequelae of SARS-CoV-2 Infection) of Post-Covid genoemd.
Klachten als;
– vermoeidheid,
– kortademigheid,
– spierpijn,
– hoofdpijn,
– pijn op de borst en hartkloppingen
– concentratieproblemen,
– depressieve gevoelens,
– en vergeetachtigheid.

Frustrerend is ook dat het een niet-zichtbare ziekte is. Erkenning ontbreekt en ook bedrijfsartsen snappen vaak niet de impact van Post-COVID. Cranio is zo’n krachtige therapie dat het op alle vlakken (fysiek, mentaal en emotioneel) ingezet kan worden om mensen te helpen die te maken hebben met langdurige covid klachten. De behandeling heeft direct effect op onder andere de nervus vagus, verantwoordelijk voor vele langdurige covid klachten.

Stel hier je vraag of maak een afspraak 

#CranioNederland #longcovid #restklachten #concentratieproblemen #covid #benauwdheid #volhoofd #balans #vermoeidheid #postcovid #evenwicht  #stress  #cranio #craniosacraal #cranioNL #resetlijf #holistich #nervusvagus #hartkloppingen #spierpijn #hoofdpijn #benauwd #concentratieklachten #kortademigheid #onbegrepenklachten

Bron: Cranio Nederland

Open chat
1
Wil je een afspraak maken of iets vragen?