Ervaringen

Foto: indebuurt Amersfoort (Micheline van Cranio Midden Nederland)

Juliette van indebuurt beleeft een cranio behandeling: ‘Het voelt opeens of ik groei’

De in Amersfoort geboren en getogen Micheline is craniotherapeut. In haar eigen praktijken in de wijk Nieuwland en in Nijkerk voert zij behandelingen uit die gericht zijn op het herstel van jouw lichaam. Want jouw lichaam is sterker dan je misschien zelf denkt. Juliette, redacteur van indebuurt Amersfoort, nam plaats op de behandeltafel van Micheline en dit is wat zij tijdens de behandeling voelde. 

Voor mij is het een hele nieuwe vorm van lichamelijke therapie. Ik ben wel bekend met fysiotherapeuten en manuele therapeuten, maar van cranio had ik nog nooit gehoord”, zeg ik tegen Micheline. We zitten tegenover elkaar in de behandelruimte, waar Micheline de intakegesprekken met haar cliënten voert.

Het is belangrijk dat je tijdens de behandeling met je aandacht naar het gebied gaat, waar ik op dat moment met mijn handen ben. Dit helpt je om met je aandacht in het hier en nu en in je lichaam te blijven. Dit draagt bij aan het kunnen ontspannen. Het is niet de bedoeling dat je pijnklachten ervaart. Je mag alles voelen en als je dat prettig vindt mag je met mij delen wat je voelt”, vertelt Micheline.

Foto: indebuurt Amersfoort (Micheline legt met behulp van de schedel uit wat cranio precies is)

Van de voeten naar het hoofd

“Ik begin bij je voeten en vraag altijd eerst of het goed is dat ik je aanraak”, zegt Micheline tegen mij. Ik lig inmiddels op de behandeltafel. Tijdens de intake hebben we doorgesproken waar ik in mijn lichaam wel eens klachten ervaar. Ik mag mijn kleding en mijn sokken gewoon aanhouden en dat voelt heel prettig. Micheline raakt heel zacht mijn voeten aan. “Je mag met je hoofd proberen naar de plek te gaan waar ik je aanraak.” Dat lukt mij verbazingwekkend goed. De aanraking doet iets met mijn lijf. Ik voel een soort van tinteling en het lijkt of mijn lijf een beetje schommelt. “Maak jij die golvende beweging met mijn benen?”, vraag ik aan Micheline. “Nee, dat doet jouw lichaam. Ik volg alleen de beweging. Je lichaam is zichzelf letterlijk aan het rechtzetten”, antwoordt ze.

Foto: indebuurt Amersfoort

Kleine stroompjes

Vanuit mijn voeten behandelt Micheline langzaam omhoog. Mijn stuitje, bekken en darmen krijgen de nodige aandacht. Ik voel een soort spanning trekken naar mijn linkerknie: de plek waar ik in het verleden veel klachten had. Tijdens de behandeling vraagt Micheline af en toe wat ik voel. Mijn hele lichaam voelt ontspannen aan en soms spant een spier wat strakker aan dan de andere. Het is niet eng om dat te voelen; het lijkt een natuurlijk proces in mijn lichaam. Even later ontspant de spier weer.

Zodra Micheline bij mijn nek aankomt voelt het opeens of ik groei. Ik zeg het hardop en Micheline heeft die opmerking duidelijk vaker gehoord. “Het blijft leuk om dat te horen”, zegt ze tegen mij. Ik voel kleine stroompjes door mijn nekwervel lopen, net of er iets doorheen vloeit en er iets letterlijk aan het herstellen is. Het is een gevoel dat ik niet herken, het voelt fijn en ontspannend.

Ontspannen

Mijn eerste ontmoeting met cranio zit erop. De behandeling is afgelopen. “Kom rustig overeind door eerst even op je zij te rollen en dan langzaam te gaan zitten. Je bent een uur heel ontspannen geweest en als je snel overeind komt, kun je duizelig worden”, zegt Micheline. Ik voel mij ontspannen en mijn hoofd is leeg. Het lijkt zelfs al of ik minder last heb van mijn knieblessure.

Foto: indebuurt Amersfoort

Ervaren

Cranio kan toegepast worden op veel verschillende klachten. Denk bijvoorbeeld aan chronische pijnklachten, nek- en rugklachten, schouder- en hoofdpijnklachten, maar ook stressklachten, maag- en darmklachten, spier- en gewrichtspijn, bekkenklachten en onbegrepen lichamelijke klachten. Of cranio iets voor jou is kun je het beste zelf een keer ervaren. Een behandeling duurt gemiddeld één uur, waarin Micheline alle aandacht voor jou heeft.
Juliette van indebuurt

 

 

Nog meer ervaringen…

Spanningsklachten in in het lichaam
“Hoi Micheline, dankje voor je bericht. Het gaat eigenlijk best goed. De dagen na de behandeling heb ik écht verschil gemerkt, mn lichaam voelde echt minder gespannen, echt heel fijn! En ik word niet meer zo moe wakker. Ook nu gaat het eigenlijk best goed, ik luister beter naar m’n lichaam, en handel daar ook wat vaker naar, in plaats dat ik het negeerde en toch maar doorging. Dus.. ja eigenlijk heel goed, super fijn!”
– Lisa 31 jaar –

 

Rust en vertrouwen in mijn lijf terug vinden
“Door de behandelingen ervaar ik weer meer rust en vertrouwen in mijn lijf. Ik heb de mogelijkheid gekregen om terug te keren naar een beeld dat mij helpt om te ontspannen en tot rust te komen. Je omgang en jij als persoon heb ik als zeer prettig ervaren.”
– Anoniem –

Spanningsklachten schouders-nek
“Zeer prettig, ontspannen en verrassend. Er diende zich ineens iets heel anders aan, dan waar ik dacht voor te komen. Je openhartigheid en volledige aandacht voor de klant. Je legt alles duidelijk uit en kijkt goed naar de lichaamstaal.”
– Jolanda (50 jaar) –

 

Hoofdpijn klachten
“De behandelingen heb ik als bijzonder, fijn én leerzaam ervaren.
Vooral prettig om in rust met mijn lijf bezig te zijn!”

– Anomiem –

 

De kracht van cranio
“Vorige week heb ik kennis gemaakt met de kracht van craniosacraal met Micheline Vijverberg. Ze legde goed uit wat de bedoeling was. Dat bleek niet zo moeilijk. Ontspannen op een tafel liggen en met je aandacht en ademhaling naar de gespannen delen gaan, zodat mijn zelfherstellend vermogen beter tot zijn recht kon komen. Micheline begeleidde dit met haar handen op professionele manier… En wat gebeurde er veel ondanks dat het lijkt of ik niets deed!! Met een behoorlijk gevoelige onderrug klom ik op de behandeltafel en zonder pijn kwam ik er weer af. Een mooie ontspannen ervaring die ik meer mensen gun. Kan ook als je andere klachten hebt of gewoon niet lekker in je vel zit...
– Marieke (diëtist) –

 

Fibromyalgie
“Vanwege fibromyalgie en een hormoonziekte was ik op zoek naar een behandeling die kon helpen met ontspanning.
Micheline is rustig, legt alles duidelijk uit en ik voelde me volkomen bij haar op mijn gemak.
De ontspanning die ik door de craniosacraal behandelingen ervaar zorgt voor veel minder pijn en daardoor ook veel meer energie.
Fijn om te ervaren bij elke behandeling dat de basis steeds beter word waardoor ik na jaren stilstaan ook weer stapjes vooruit kan maken.
Wat ook een fijn gevoel geeft is dat er bij de behandelingen niet alleen gekeken word naar het al bekende probleem maar naar wat je lijf op dat moment nodig heeft.”
– Angela (40 jaar) –

 

Ontspannend
“Al een paar jaar heb ik hardnekkige oor-klachten.
Dit schijnt ook te maken te hebben met steeds terugkerende neus en bijholten problemen.
Micheline legde uit dat je, door zelf bepaalde oefeningen te doen, er weer ruimte ontstaat in de neus en de bijholten. Ook haar behandeling was heel ontspannend!
Ze kan goed luisteren en probeert echt mee te denken.”

– Corrie (59 jaar) –

 

Rugpijn
“Vanwege forse rugpijn een afspraak gemaakt. Tijdens de behandeling legde Micheline de link tussen mijn pijnklachten en spanningen op mijn werk. Door haar aanrakingen en haar vragen kwam ik zelf tot de inzichten die ik nodig had om de oorzaak van mijn klachten aan te pakken. Mijn rug voelde al dezelfde avond beter.”
– Marja (39 jaar) –

 

 

Open chat
1
Wil je een afspraak maken of iets vragen?