Nieuws

Cranio laat jou weer ontspannen

Ontspanning op de bank| foto: indebuurt

Craniotherapeut Micheline laat jou weer ontspannen: ‘Je voelt je rustiger en je laat stress los’

Een volle agenda, dat ene mailtje of dat gesprek met een collega: er zijn genoeg factoren op een dag waar je stress van kunt krijgen of je onrustig door kunt voelen. Doe je daar dan ook wat tegen? Craniotherapeut Micheline zorgt ervoor dat jij weer kunt ontspannen en opgehoopte stress kunt loslaten. 

Heb jij nek-, schouder- en rugklachten, vermoeidheid, ‘chronische’ stress en post-covid klachten? Kortom: ervaar je fysieke en/of mentale klachten dan kun je terecht bij Cranio Midden Nederland in Amersfoort. “Craniosacraal therapie helpt om je balans weer te herstellen, zodat je klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen en je weer lekker in je vel komt te zitten”, licht Micheline toe. 

Eigen ervaring 

De contentspecialist heeft zelf kort een behandeling mogen ervaren. Daarover vertelt ze: “Micheline verwelkomde mij op een prettige manier. Ze nam de tijd om even te praten en daarin gaf ik aan nek- en schouderklachten te hebben. Voordat ik bij haar binnenstapte, ervaarde ik veel stress. Dit was eigenlijk al na een paar minuten verdwenen doordat Micheline mij de ruimte gaf om iets te vertellen.” 

Bij de start van de behandeling legt Micheline goed uit wat ze gaat doen, ook omdat het gaat om aanrakingen. “Alles gaat in overleg en dat geeft een veilig gevoel. Tijdens de behandeling voelde ik mezelf ontspannen: ik werd rustiger in mijn hoofd en mijn schouders ontspanden”, vertelt de contentspecialist van Indebuurt. “Naarmate de dag vorderde, ervaarde ik meer rust in mijn hoofd en minder spanning in mijn nek. Dat was superfijn om te merken.”

Het eerste contact 

Wanneer mensen zich hebben aangemeld, neemt Micheline eerst telefonisch contact met je op om kennis te maken en te horen wat er speelt. “Samen kijken we dan of cranio ook passende therapie zou zijn”, vertelt ze.

“Is cranio passend en voelt het goed voor jou? Dan plannen we een afspraak om te starten met de cranio behandelingen.”

Een soort spinnenweb 

Tijdens de behandeling is er eerst tijd voor een kort gesprek en daarna neem je plaats op de behandeltafel. Bij Craniosacraal therapie kortweg Cranio werkt de therapeut met zachte manuele technieken (manueel betekent handen) om de balans in het bindweefsel en het zenuwstelsel te herstellen. Daarbij legt ze uit: “Jouw bindweefsel loopt als een spinnenweb door heel je lijf. Het zorgt onder andere voor steun, stevigheid en dat je soepel kunt bewegen. Door spanningen of gebeurtenissen, lichamelijk of mentaal, kunnen er knopen (blokkades) ontstaan in dat web. Als dat gebeurt, heeft dat invloed op heel je lijf. Daardoor kan je minder gaan functioneren of ontstaan er lichamelijke klachten.”

Hoe reageert het lichaam en dus het bindweefsel dan op de aanrakingen? Micheline: “Door de aanrakingen en het contact dat je als cliënt ermee maakt, verdwijnen de blokkades in je lichaam. Mensen gaan in ontspanning en soms komen er ook emoties vrij. Het belangrijkste is dat het lijf spanning loslaat door de aanrakingen. Je kunt het zien als een stress release. Zie het als een elastiekje dat opgedraaid is en weer terug wilt naar zijn oorspronkelijke vorm.”

Als je in het nu leeft, dan is vaak alles wel oké.

In de praktijk ziet ze mensen positief veranderen, dat hun klachten verminderen én soms helemaal verdwijnen: “Ze gaan beter slapen, krijgen weer energie, nemen vaker rust, krijgen inzichten én durven hun grenzen aan te geven. Daarnaast leven ze meer in het nu. Cranio is een goede manier om te ontdekken hoe jij het beste om kunt gaan met stress en hoe je meer rust kunt ervaren.”

De meeste mensen komen bij Micheline met fysieke of emotionele klachten, maar ook als je deze niet ervaart, is een cranio behandeling heel fijn. “Het geeft nieuwe energie. Het is heel goed voor het lijf om te ontspannen en dit helpt daarbij. Je kunt het ook zien als een moment voor jezelf.”

Hoe vaak? 

Behandelingen duren ongeveer een uur. “Het aantal behandelingen verschilt per cliënt. Gemiddeld zie ik mensen drie tot acht keer. Soms komt het ook voor dat mensen na één behandeling al voldoende geholpen zijn. Na de eerste afspraak volgt meestal twee weken later de volgende en daarna zit er vaak meer tijd tussen”, legt Micheline uit. “We bespreken samen de duur en de frequentie van het behandeltraject. Je kan je voorstellen dat hier verschillen in kunnen zitten bij buikklachten ten opzichte van iemand met een burn-out.”

Ben je benieuwd? 

Herken jij jezelf in het bovenstaande en zou jij er graag zelf achter willen komen wat Micheline voor jou kan betekenen? Dat kan! Je kunt via de website een afspraak maken. Goed om te weten: de meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen gedeeltelijk vanuit een aanvullende zorgverzekering. 

Open chat
1
Wil je een afspraak maken of iets vragen?