Nieuws

Hoe bindweefsel therapie je klachten verlicht

Fascie is net een spinnenweb

Bindweefsel
Bindweefsel (fascie) is het weefsel dat alle spieren en organen omhult en alles in het lichaam met elkaar verbindt en bij elkaar houdt. Het is rijk aan zenuwen, bloedvaten en lymfevaten. Het bindweefsel heeft letterlijk contact met elk ander systeem van het lichaam. Het hebben van soepel bindweefsel is van vitaal belang voor onze algehele gezondheid en welzijn. Op microscopisch niveau omhult bindweefsel namelijk elke cel van ons lichaam.

Ontstaan van klachten
Blokkades in het bindweefsel kunnen onder andere bewegingsbeperkingen veroorzaken. Hierdoor ontstaan veel gezondheidsklachten zoals stijfheid, pijn, slaap- en energieproblemen. Ook onverwerkte emoties kunnen zich vastzetten in het bindweefsel. Het weefsel verdikt zich daar, waardoor elasticiteit vermindert en tenslotte verloren gaat. Het bindweefsel vormt dan een soort harnas om de spier en de organen. Waardoor deze niet meer vrij kunnen beweging en de energie zal stagneren. 

Het kan zelfs zo zijn dat op het omliggende weefsel zoveel trekkracht wordt uitgeoefend dat je je niet meer kan ontspannen of bijvoorbeeld een gedeelte zelfs van de oorspronkelijke plaats wordt getrokken.

Tien stappenprotocol
Tijdens een behandeling wordt volgens een vast tienstappenprotocol het gehele lijf met zachte manuele technieken op bindweefselspanning onderzocht.

Snel verlichting
Wanneer spanning in het bindweefsel ten grondslag ligt aan de ervaren beperkingen, wordt vaak na één of enkele behandelingen al verlichting van de klachten ervaren. De zachte aanraking, waarbij niet gemanipuleerd wordt, zorgt ervoor dat het bindweefsel van binnenuit gaat herstellen. Craniosacraal therapie is een erkende complementaire therapie die door de meeste aanvullende verzekeringen (deels) wordt vergoed.

Open chat
1
Wil je een afspraak maken of iets vragen?